Uppdrag

Alla våra lösningar är baserade på Microsoft Dynamics 365 for Finance & Supply Chain Management / AX. Några av dem presenterar vi här.

Global omnikanalslösning för Naturkompaniet

Naturkompaniet, Sveriges ledande butikskedja för friluftsprodukter, blev något av pionjärer när de implementerade sin fullt utbyggda Omnikanal. Initialt fokuserade Naturkompaniet på att förenkla och effektivisera ett antal manuella och besvärande komplexa processer. När Microsoft Dynamics AX 2012 och den nya e-handelsplattformen kom på plats fick Naturkompaniet ett transparent och sömlöst flöde mellan Web, butik och kundservice.

Fullt sortiment i alla butiker

Ett av projektmålen var att digitalisera sortimentet för att utjämna skillnaderna mellan butikernas variation i storlek och lagerförda sortiment. Genom att förse butikerna med mobila enheter gavs butikspersonal och kunder tillgång till det fulla sortimentet. Härifrån kan också webordrar hämtas upp och hanteras samt kundordrar skapas.

Dubbelt så stora med tyska Globetrotter

I samband med köpet av den friluftskedjan Globetrotter fördubblades Fenix Retail Europes verksamhet i ett slag. Globetrotter består av ett tiotal varuhus som säljer det mesta som krävs för en aktiv fritid. Just nu genomför Tydab och Fenix ett projekt som syftar till att ersätta Globetrotters SAP med Microsoft Dynamics AX 2012 R3. Tydab har sedan tidigare implementerat Microsoft Dynamics i Fenix-koncernens övriga butikskoncept, bland annat i Finland, Norge, Nederländerna, USA och Canada. Arbetar du inom Retail? Kontakta oss om du vill veta mer om lösningar för din bransch.

"Vi valde Tydab för att vi ville arbeta med en kompetent och mellanstor leverantör som visar ett stort engagemang och delaktighet i hela projektet"

Henrik Hoffman, VD

"Vi vänder oss till tydab för att de är en pålitlig och kompetent leverantör. Från dem får vi det stöd vi behöver, både för mindre och större AX-projekt samt löpande support"

Göran Jönsson, IT-chef

Vägen till ett helintegrerat butikssystem

Swedish Agro som är en del av lantbrukskoncernen Danish Agro har nio butiker i Kalmar län och två i Kronobergs län. Butikerna är lokalt sortimentanpassade inom områdena trädgård, djur, lantbruk, foder, jakt, uteliv, skog och hem. Tydab fick förtroendet att ansvara för implementering och utrullning av Dynamics AX Retail och Enterprise POS i det butiksnät som tidigare utgjorde Kalmar Lantmän. Ett av projektmålen var att harmoniera butikernas flöden med övrig systemflora och på så sätt förbättra kontrollen i hela order till leveransprocessen. För att lyckas krävdes bland annat integration till specifika lantbruksmoduler, förenklad orderhantering i butik och stöd för prishantering exklusive/inklusive moms samtidigt. Genom att utnyttja Swedish Agros befintliga Microsoft Dynamics AX 2012 lösning och den Retailfunktionalitet som ingår fick Swedish Agro ett transparent system som stödjer hela kedjan, från inköp, ekonomi, lagerhantering och försäljning i butik. Arbetar du inom detaljhandeln? Kontakta oss om du vill veta mer om lösningar för din bransch.

Tydab har hög tillgänglighet och hittar snabbt lösningar som fungerar

Mikael Ågren

Alfdex är en världsledande leverantör av utrustning för rening av vevhusgaser i dieselmotorer till tyngre fordon som lastbilar, bussar och jordbruksmaskiner. Tekniken baseras på en separator som separerar oljepartiklar från vevhusgaserna och återför nära 100% av oljan i vevhusgasen till motorn. Alfdex använder sedan flera år Dynamics AX och uppgraderade senast från version 2009 till AX 2012 R3. Behovsbilden innehöll både förberedelse för internationell expansion, flytt och expansion av lagret. Ett av projektets mål var att i så hög grad som möjligt utnyttja standardfunktionalitet för att minska projektkostnader och risken att anpassa sig fast i en systemversion. Versionslyftet gav effekt Skillnaderna i standardfunktionalitet mellan versionerna skulle också komma att ge märkbara effekter, bland annat genom effektivare lagerstyrning och en visualiserad produktionsplanering. Arbetar du med tillverkning? Kontakta oss om du vill veta mer om lösningar för din bransch.

Ni agerar inte som ett typiskt IT-företag utan är kopplade till den krassa verkligheten som vi arbetar i

Mats Ekeroth

Säg hej!

Ring oss på 035-17 70 80

Du kan även maila oss på info@tydab.com

Besök oss

Stockholm

Ferkens gränd 1,
111 30 Stockholm

Helsingborg

Kullagatan 30,
252 20 Helsingborg

Halmstad

Snickaregatan 8,
302 47 Halmstad

Postadress
Snöstorpsvägen 49,
302 47 Halmstad

Vi på Tydab

Försäljning & Marknadsföring
Applikation
Eva Nilsson
eva.nilsson@tydab.com
Jenny Skylegård
jenny.skylegard@tydab.com
Jeremy Dicker
jeremy.dicker@tydab.com
Johan Sundqvist
johan.sundqvist@tydab.com
John Hermander
john.hermander@tydab.com
Peter Thulin
peter.thulin@tydab.com
Piere Jason
piere.jason@tydab.com
Tuấn Nguyễn
tuan.nguyen@tydab.com
Stefan Sjöstedt
stefan.sjostedt@tydab.com
Utveckling
Anders Forssberg
anders.forssberg@tydab.com
Anders Johansson
anders.j@tydab.com
Carl-Johan Jonsson
cj@tydab.com
Erik Gonzalez
erik.gonzalez@tydab.com
Ilaz Rexhepi
ilaz.rexhepi@tydab.com
Johnny Jörgensen
johnny.jorgensen@tydab.com
Michaela Dekker
michaela.dekker@tydab.com
Oliver Sjöstrand
oliver.sjostrand@tydab.com
Peter Gunnarsson
peter.gunnarsson@tydab.com
Regina Yngnell
regina.yngnell@tydab.com
Samuel Athley
samuel.athley@tydab.com
Administration
Maj-Inger Andersson
ma@tydab.com
+46 (0)35-17 70 80

Tydab logga - Jobba hos oss

Jobba hos oss

Vi söker ständigt efter nya kollegor som kan hjälpa oss att utvecklas. Skicka ditt CV till oss på jobb@tydab.com